Monday 10 June 2013

KEK COKLAT LEMBAB



Bahan-bahan
A.
11/2 tepung gandum
1 sudu Serbuk penaik
1/2 Soda Bikarbonat
B.
1 caw Serbuk Coklat
1 caw minyak
1 caw gula
1 caw susu cair
1/3 sudu garam
C.
Telur pukul sebati
Coklat Masak Cairkan (Cara Double Boiler )

Cara
1. Masak B hingga sebati sejukkan.
2. Masuk C kacau sebati
3. Akhir sekali masukkan A sedikit demi sedikit dan kacau  hingga sebati.
4. Kukus hingga masak anggaran sejam sejukkan dan hias ikut cita rasa masing2.
5. Kalau yang suka kek dibakar boleh juga dengan suhu 180 darjah celcius selama 60 minit.
Tapi pastikan letak air didalam dulang dalam oven.

<<< Selamat Mencuba >>>

No comments:

Post a Comment